MODNE MARKI ZEGARKOWE

Kategoria

Recenzje

w Recenzje, Seiko, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: SEIKO Prospex Alpinist (SPB121J1) – dla prawdziwego gentlemana z klasą

Świat zegarków jest pojemny. Mieści zarówno modele z niższej półki cenowej, przez te średnie, na drogocennych dziełach sztuki kończąc – ich kwoty mogą zapierać dech w piersiach. Tym czasomierzom, które zapisały się na stałe na kartach horologii zwykle bliżej do luksusowych egzemplarzy noszonych na specjalne okazje niż do biżuterii codziennego użytku. Od każdej reguły są jednak wyjątki, a jednym z nich jest Seiko Alpinist.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Seiko, Wiadomości, Zegarki, Zegarki Męskie
Nagroda GPHG 2019 dla Seiko Prospex LX Line Diver
13 lutego 2020
w Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie
SEIKO Classic (SKY658P1) – „pułapka” zastawiona na kobiety
29 kwietnia 2020
w Seiko, Zegarki Męskie
Ile naprawdę wiesz o nowych modelach Seiko 5 Sports?
5 stycznia 2020
w Police, Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: POLICE Neist. „Memento mori”

Trupia czaszka – jeden z najstarszych i najpotężniejszych symboli często kojarzonych z męskością. Z jednej strony wykorzystywany często do podkreślenia odwagi, twardości i w pewnym sensie… niezniszczalności. Równocześnie symbol ten chyba jak żaden inny kojarzy się ze śmiercią, przemijaniem i kruchością życia. „Memento mori” – pamiętaj, że umrzesz – wielokrotnie przypominało średniowieczne pozdrowienie.

Trupia czaszka dla niektórych może też symbolizować odwagę i nieśmiertelność. Pewnie dlatego używali jej zuchwali piraci wywieszając na maszcie okrętów czarną flagę właśnie z tym symbolem, który zawsze zwiastował wyłącznie kłopoty (oglądaliście „Piratów z Karaibów”?).

Symbol czaszki prezentowany wraz z piszczelami „straszy” nas nawet dziś, widoczny jest przecież na skrzynkach transformatorów, czy też chociażby na butelkach z trującymi substancjami.Czytaj więcej

Podobne posty
w Police, Zegarki, Zegarki Damskie
Zegarkowy koniec świata. 6 najbardziej odważnych damskich modeli Police
5 czerwca 2020
w Police, Zegarki, Zegarki Męskie
Najnowsza kolekcja Police Luang. Oto co musisz wiedzieć
27 marca 2020
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: MASERATI Skeleton Automatic

Markę Maserati z jej charakterystycznym logo w postaci trójzębu od lat kojarzymy z przepięknymi, sportowymi samochodami pochodzącymi z Włoch.

Zegarki opatrzone tym logotypem są na rynku znacznie krócej, ale już wiele osób przekonało się, iż nie są to wcale „gadżety reklamowe” popularnej firmy, a ciekawe i pełnowartościowe produkty.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki Męskie
Prezentujemy: męskie zegarki marki REC – z pasji do samochodów (zdjęcia live)
11 marca 2019
w Zegarki, Zegarki Męskie
Zegarki Maserati – nowe modele ze szkieletowanym mechanizmem
8 czerwca 2020
w Zegarki Męskie
Maserati 8CTF 1939 Limited Edition – z pasji do prędkości
21 sierpnia 2019
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: ICE-WATCH Flower Waterlily (M)

Czy kojarzycie drogie Czytelniczki i Czytelnicy te piękne, białe kwiaty występujące często na tafli jeziora bądź też w ogrodowych oczkach wodnych? Ich korzenie znajdują się głęboko zanurzone w wodzie; długie łodygi pną się w stronę słońca; duże, płaskie, zielone liście unoszą się na tafli wody, a kwiaty otwierają się za dnia i uroczo kwitną.

Tak, tak, to lilie wodne! Prawdziwe królowe wśród roślin wodnych.

Ich niebanalna uroda często inspirowała twórców dzieł malarskich i literackich. Wystarczy wspomnieć cały cykl obrazów o tytule „Lilie wodne” Claude’a Moneta czy też kultową scenę z powieści „Noce i dnie” Marii Dąbrowskiej. Nenufary wystąpiły tam w roli romantycznego bukietu; dla panny Barbary zrywał je Józef Toliboski – jej pierwsza miłość. Również dzisiaj zapewne nie brakuje odważnych mężczyzn, którzy weszliby po pas do wody tylko po to, żeby zdobyć te kwiaty dla swoich ukochanych.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie
Dziewczyna z perłą, czyli zimowe nowości Ice – Watch
24 stycznia 2020
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
ICE lo – nowoczesny, pełen kolorów i błyszczący zegarek na lato!
12 czerwca 2017
w Casio, G-SHOCK, Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: BABY-G X Zuzanna Kijowska

Wyobraź sobie taką sytuację – wchodzisz do nowego, bardzo popularnego klubu fitness w dużym mieście w Polsce. Przebierasz się w szatni w sportowy strój, zmierzasz w kierunku sali ćwiczeń, ale po drodze Twoją uwagę przykuwa nietypowe pomieszczenie pośrodku którego stoi pionowy, metalowy drążek.

Przystajesz, zaglądasz z zaciekawieniem. Dostrzegasz, że jest tam również piękna kobieta o smukłym, jędrnym ciele, która powoli niczym pantera zbliża się do stalowego drążka. Chwyta go, zaczyna się niezwykły spektakl. Początkowo to tylko pojedyncze chwyty i wolne obroty, nieskomplikowane figury. Z każdą kolejną chwilą następują coraz bardziej skomplikowane sekwencje ruchów, niezwykłe układy akrobatyczne i figury, których wykonanie wydawałoby się przeczyć prawom fizyki.

Masz wrażenie, że to hipnotyzujące show wykonywane jest tylko dla Ciebie… zmysłowe ruchy tancerki, elementy choreografii i akrobacje przyprawiają o szybsze bicie serca.

Fascynujący taniec staje się bardzo dynamiczny, trudno oderwać wzrok. Nachodzi moment kulminacyjny – błyskawiczny szpagat kończy ten niesamowity występ. Oklaski. Stoisz jak oczarowana i nagle zdajesz sobie sprawę, że w tej sali znajdowało się jeszcze kilka innych kobiet, które teraz dopiero dostrzegasz.

Jesteś oczarowana. Znalazłaś swoje miejsce.

Czy wiecie o jakim sporcie mowa?

Czytaj więcej

Podobne posty
w Atlantic, Zegarki Damskie
Atlantic Elegance – księżycowe nowości dla pań
2 stycznia 2020
w G-SHOCK, Lacoste, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Z jakim zegarkiem na plażę?
3 sierpnia 2018
w Casio, Zegarki, Zegarki Damskie
Nowe modele Baby-G – dla entuzjastek sportowego trybu życia!
17 lutego 2020
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Zegarkowe spotkania przy kawie: CERTINA DS-8 Lady Chronograph

Dwa eleganckie damskie zegarki i zabytkowa dzielnica Katowic to magiczne połączenie. W kolejnej odsłonie cyklu recenzji „Zegarkowe spotkania przy kawie” prezentujemy nowy model DS-8 Lady Chronograph marki Certina w klimatycznym, nieco tajemniczym otoczeniu górniczego osiedla Nikiszowiec w Katowicach. W tym miejscu ma się wrażenie, że czas nie tylko płynie tu wolniej, ale wręcz jakby się na moment zatrzymał.

Czytaj więcej

w David Daper, Recenzje, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie

Zegarkowe spotkania przy kawie: kolekcja marki David Daper

Cykl recenzji Zegarkowe spotkania przy kawie jest okazją nie tylko do bliższego poznania prezentowanych zegarków, ale również do odkrycia ciekawych miejsc, w których między innymi można wypić pyszną kawę.

Tym razem z kolekcją zegarków marki David Daper wybraliśmy się do kawiarni Lip-Smacking Cafe w Tychach przy ul. Darwina 25.

Czytaj więcej

Podobne posty
w David Daper, Zegarki, Zegarki Damskie
David Daper: zegarkowe nowości 2019 dla kobiet
5 kwietnia 2019
w David Daper, Zegarki Damskie
David Daper: propozycja dla każdej nowoczesnej i kochającej życie kobiety!
5 czerwca 2019
w Recenzje, Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie
Zegarkowe spotkania przy kawie: Seiko Presage SSA811J1
20 maja 2018
w Recenzje, Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie

Zegarkowe spotkania przy kawie: Seiko Presage SSA811J1

Zegarkowe spotkania przy kawie to cykl recenzji, których celem jest przedstawienie ciekawych modeli damskich zegarków z punktu widzenia użytkownika. Recenzjom tym będą towarzyszyć zdjęcia „na żywo” prezentowanych modeli. Taka forma prezentacji modeli podyktowana jest przede wszystkim potrzebą zobaczenia zegarka z bliska. Oczywiście zdjęcia większości modeli dostępne są na stronach producentów, i chociaż zdjęcia te w detalach prezentują konkretne modele, to zestawienie zegarków ze światem rzeczywistym dodaje im więcej życia i uroku.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci, Zegarki Męskie
SIHH 2018: Poetic Astronomy marki Van Cleef & Arpels
24 stycznia 2018
w Moda, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
Petite Promesse od Baume et Mercier w nowej odsłonie – z innowacyjną skórą Banka
21 września 2017
w David Daper, Recenzje, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Zegarkowe spotkania przy kawie: kolekcja marki David Daper
14 lipca 2018
w Bulova, Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Zegarkowe spotkania przy kawie: Bulova Marine Star 98R242

Model Marine Star marki Bulova rozpoczyna cykl recenzji damskich zegarków pt. „Zegarkowe spotkania przy kawie”. W ramach tego projektu będziemy odwiedzać modne kawiarnie na terenie Katowic i okolic w towarzystwie damskich zegarków modnych marek. Efektem tych spotkań będą opracowania poświęcone konkretnym modelom zegarków damskich wraz z autorskimi zdjęciami.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Porady, Zegarki Damskie
Jak dobrać damski zegarek do stylizacji?
16 września 2019
w Swatch, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
SWATCH SKIN 2017 #YOURMOVE
17 czerwca 2017
w Guess, Guess Moda, Zegarki, Zegarki Damskie
Guess Wonderlust – stylowy zegarek w kolorach tęczy
13 lutego 2018

MODNE MARKI NA CZASIE

Zamknij