MODNE MARKI ZEGARKOWE

Kategoria

Recenzje

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Męskie
Carl von Zeyten kolekcja Baden-Baden – efektowne zegarki dla modnego mężczyzny
7 sierpnia 2020
w Hornavan, Zegarki, Zegarki Damskie
5 zegarków z kwiatami na tarczy, które powinna znać każda fashionistka
3 lipca 2020
w Bulova, Swatch, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Trochę “strachów” na Twoim nadgarstku – zegarki w stylu Halloween!
31 października 2020
Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Karl Lagerfeld – zegarki, które „zatrzymują czas”
24 sierpnia 2020
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
ICE lo – nowoczesny, pełen kolorów i błyszczący zegarek na lato!
12 czerwca 2017
w Zegarki Damskie
SIHH 2019: Damskie zegarki z kolekcji Rendez-Vous Jaeger-LeCoultre
23 stycznia 2019
w Recenzje, Zegarki, Zegarki dla dzieci

Recenzja: smartwatch dziecięcy Garett Kids Spark 4G RT

Zanim skupimy się na recenzji dziecięcego smartwatcha i dokładnie przyjrzymy się jego funkcjom, na wstępie chciałabym opowiedzieć o pojęciu czasu u dzieci. Co dzieci wiedzą o czasie? Co o nim myślą? Co mówią? Jak sobie wyobrażają upływ czasu w przedszkolu, szkole, domu? Kiedy jest odpowiedni moment na podarowanie dziecku pierwszego zegarka?

Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź poniżej.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Knock Nocky, Zegarki
Dziecięcy karnawał marzeń z marką Knock Nocky
20 stycznia 2021
w Knock Nocky, Zegarki, Zegarki dla dzieci
Dziecięcy zegarek na wakacje – propozycja od Knock Nocky
29 lipca 2020
w Knock Nocky, Zegarki, Zegarki dla dzieci
Knock Nocky – kolorowe zegarki dla dzieci prosto z Krainy Serce Czasu
11 stycznia 2018
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: smartwatch Garett GT22S RT – dla mężczyzny lubiącego technologiczne nowinki

Technologia od dawna służy podnoszeniu jakości życia. Szereg gadżetów ma za zadanie dbać o nasze zdrowie, monitorować jego stan czy po prostu uprzyjemnić codzienne funkcjonowanie. Dzięki technologicznym nowinkom nie musimy już praktycznie przejmować się jeśli zapomnimy portfela z domu, nosić ze sobą notatnika lub długopisu.

Większość (bo umówmy się, jeszcze nie wszystko) załatwią za nas „wearables”.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Przedstawiamy Diesel x Mad Dog Jones – smartwatch z limitowanej edycji
17 listopada 2020
w Zegarki Męskie
Prezentujemy: DOXA Trofeo Black Mist (zdjęcia live)
15 lutego 2019
w Timex, Zegarki, Zegarki Męskie
Kolekcja Q Timex – wielka reaktywacja kultowego modelu
2 września 2020
w Cerruti 1881, Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: CERRUTI 1881 Corniglia (CRM22702)

Blask kryształków Swarovskiego, lśniąca masa perłowa na tarczy oraz tylko jeden dominujący kolor – nasycony granatowy. Filigranowy Cerruti 1881 Corniglia o referencji CRM22702 to zegarek i biżuteria w jednym.

Zanim skupimy się na opisie i dokładnie przyjrzymy się recenzowanemu zegarkowi, chciałabym na wstępie opowiedzieć o kolorze granatowym w modzie oraz pokrótce przypomnieć o wkładzie projektanta mody Nina Cerrutiego do branży fasion.

Co symbolizuje kolor klasyczny niebieski? Z czym go nosić? Skąd tajemniczy rok 1881 w nazwie marki Cerruti 1881? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz poniżej.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie
Seiko Lukia – damskie kwiaty kwitnącej wiśni
11 września 2020
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
ICE lo – nowoczesny, pełen kolorów i błyszczący zegarek na lato!
12 czerwca 2017
w Casio, Casio Vintage, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Nieśmiertelne Casio Retro – najnowsza kolekcja zegarków
23 maja 2018
Podobne posty
w Bulova, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
BULOVA Chronograph A „Surfboard” – sportowy zegarek „na fali”
8 kwietnia 2020
w Bulova, Zegarki, Zegarki Męskie
Bulova Military Collection – zegarki na ekstremalne czasy
3 czerwca 2020
w Bulova, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Prezentujemy: Bulova LED Computron (zdjęcia live)
2 października 2019
w Recenzje, Seiko, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: SEIKO Prospex Alpinist (SPB121J1) – dla prawdziwego gentlemana z klasą

Świat zegarków jest pojemny. Mieści zarówno modele z niższej półki cenowej, przez te średnie, na drogocennych dziełach sztuki kończąc – ich kwoty mogą zapierać dech w piersiach. Tym czasomierzom, które zapisały się na stałe na kartach horologii zwykle bliżej do luksusowych egzemplarzy noszonych na specjalne okazje niż do biżuterii codziennego użytku. Od każdej reguły są jednak wyjątki, a jednym z nich jest Seiko Alpinist.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Seiko, Zegarki, Zegarki Męskie
SEIKO Prospex LX Line Limited Edition – wprost z podwodnego świata
26 lipca 2020
w Seiko, Zegarki Męskie
Ile naprawdę wiesz o nowych modelach Seiko 5 Sports?
5 stycznia 2020
w Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie
SEIKO Classic (SKY658P1) – „pułapka” zastawiona na kobiety
29 kwietnia 2020
w Police, Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: POLICE Neist. „Memento mori”

Trupia czaszka – jeden z najstarszych i najpotężniejszych symboli często kojarzonych z męskością. Z jednej strony wykorzystywany często do podkreślenia odwagi, twardości i w pewnym sensie… niezniszczalności. Równocześnie symbol ten chyba jak żaden inny kojarzy się ze śmiercią, przemijaniem i kruchością życia. „Memento mori” – pamiętaj, że umrzesz – wielokrotnie przypominało średniowieczne pozdrowienie.

Trupia czaszka dla niektórych może też symbolizować odwagę i nieśmiertelność. Pewnie dlatego używali jej zuchwali piraci wywieszając na maszcie okrętów czarną flagę właśnie z tym symbolem, który zawsze zwiastował wyłącznie kłopoty (oglądaliście „Piratów z Karaibów”?).

Symbol czaszki prezentowany wraz z piszczelami „straszy” nas nawet dziś, widoczny jest przecież na skrzynkach transformatorów, czy też chociażby na butelkach z trującymi substancjami.Czytaj więcej

Podobne posty
w Police, Zegarki, Zegarki Damskie
Zegarkowy koniec świata. 6 najbardziej odważnych damskich modeli Police
5 czerwca 2020
w Police, Zegarki, Zegarki Męskie
Najnowsza kolekcja Police Luang. Oto co musisz wiedzieć
27 marca 2020
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: MASERATI Skeleton Automatic

Markę Maserati z jej charakterystycznym logo w postaci trójzębu od lat kojarzymy z przepięknymi, sportowymi samochodami pochodzącymi z Włoch.

Zegarki opatrzone tym logotypem są na rynku znacznie krócej, ale już wiele osób przekonało się, iż nie są to wcale „gadżety reklamowe” popularnej firmy, a ciekawe i pełnowartościowe produkty.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki Męskie
Maserati 8CTF 1939 Limited Edition – z pasji do prędkości
21 sierpnia 2019
w Zegarki Męskie
Porsche Design – 4 nowe superszybkie modele… zegarków
9 grudnia 2019
w G-SHOCK, Lacoste, Seiko, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Czas na sport! 6 męskich zegarków sportowych
30 grudnia 2019
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: ICE-WATCH Flower Waterlily (M)

Czy kojarzycie drogie Czytelniczki i Czytelnicy te piękne, białe kwiaty występujące często na tafli jeziora bądź też w ogrodowych oczkach wodnych? Ich korzenie znajdują się głęboko zanurzone w wodzie; długie łodygi pną się w stronę słońca; duże, płaskie, zielone liście unoszą się na tafli wody, a kwiaty otwierają się za dnia i uroczo kwitną.

Tak, tak, to lilie wodne! Prawdziwe królowe wśród roślin wodnych.

Ich niebanalna uroda często inspirowała twórców dzieł malarskich i literackich. Wystarczy wspomnieć cały cykl obrazów o tytule „Lilie wodne” Claude’a Moneta czy też kultową scenę z powieści „Noce i dnie” Marii Dąbrowskiej. Nenufary wystąpiły tam w roli romantycznego bukietu; dla panny Barbary zrywał je Józef Toliboski – jej pierwsza miłość. Również dzisiaj zapewne nie brakuje odważnych mężczyzn, którzy weszliby po pas do wody tylko po to, żeby zdobyć te kwiaty dla swoich ukochanych.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie
Dziewczyna z perłą, czyli zimowe nowości Ice – Watch
24 stycznia 2020
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
ICE lo – nowoczesny, pełen kolorów i błyszczący zegarek na lato!
12 czerwca 2017

MODNE MARKI NA CZASIE

Zamknij