MODNE MARKI ZEGARKOWE

Kategoria

Recenzje

w Recenzje, Zegarki, Zegarki dla dzieci

Recenzja: smartwatch dziecięcy Garett Kids Spark 4G RT

Zanim skupimy się na recenzji dziecięcego smartwatcha i dokładnie przyjrzymy się jego funkcjom, na wstępie chciałabym opowiedzieć o pojęciu czasu u dzieci. Co dzieci wiedzą o czasie? Co o nim myślą? Co mówią? Jak sobie wyobrażają upływ czasu w przedszkolu, szkole, domu? Kiedy jest odpowiedni moment na podarowanie dziecku pierwszego zegarka?

Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź poniżej.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie
Recenzja: smartwatch Garett GT22S RT – dla mężczyzny lubiącego technologiczne nowinki
4 września 2020
w Lacoste, Zegarki, Zegarki dla dzieci
Punktualny powrót do szkoły z Lacoste Kids!
31 sierpnia 2020
w Knock Nocky, Porady, Zegarki, Zegarki dla dzieci
Jak nauczyć dziecko korzystania z zegarka? 5 praktycznych porad
28 września 2020
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: smartwatch Garett GT22S RT – dla mężczyzny lubiącego technologiczne nowinki

Technologia od dawna służy podnoszeniu jakości życia. Szereg gadżetów ma za zadanie dbać o nasze zdrowie, monitorować jego stan czy po prostu uprzyjemnić codzienne funkcjonowanie. Dzięki technologicznym nowinkom nie musimy już praktycznie przejmować się jeśli zapomnimy portfela z domu, nosić ze sobą notatnika lub długopisu.

Większość (bo umówmy się, jeszcze nie wszystko) załatwią za nas „wearables”.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Nowa kolekcja zegarków sportowych marki Garmin
8 kwietnia 2019
w Timberland, Zegarki, Zegarki Męskie
Timberland Ashmont – zegarki na męską wyprawę do lasu
1 lipca 2020
w Zegarki Męskie
Kolekcja zegarków męskich Festina Chrono Bike
2 sierpnia 2019
w Cerruti 1881, Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: CERRUTI 1881 Corniglia (CRM22702)

Blask kryształków Swarovskiego, lśniąca masa perłowa na tarczy oraz tylko jeden dominujący kolor – nasycony granatowy. Filigranowy Cerruti 1881 Corniglia o referencji CRM22702 to zegarek i biżuteria w jednym.

Zanim skupimy się na opisie i dokładnie przyjrzymy się recenzowanemu zegarkowi, chciałabym na wstępie opowiedzieć o kolorze granatowym w modzie oraz pokrótce przypomnieć o wkładzie projektanta mody Nina Cerrutiego do branży fasion.

Co symbolizuje kolor klasyczny niebieski? Z czym go nosić? Skąd tajemniczy rok 1881 w nazwie marki Cerruti 1881? Na te i inne pytania odpowiedź znajdziesz poniżej.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Moda, Porady, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
5 błędów przy zakupie nowego zegarka
16 września 2020
w Cerruti 1881, Zegarki, Zegarki Męskie
Cerruti 1881 Molveno – włoski luksus w zasięgu ręki
15 kwietnia 2020
w Timberland, Zegarki, Zegarki Męskie
Timberland Ashmont – zegarki na męską wyprawę do lasu
1 lipca 2020
Podobne posty
w Bulova, Zegarki, Zegarki Męskie
Bulova Military Collection – zegarki na ekstremalne czasy
3 czerwca 2020
w Bulova, Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki Męskie
Prezentujemy: Bulova LED Computron (zdjęcia live)
2 października 2019
w Bulova, Zegarki Męskie
Z zegarkiem Bulova na Księżycu
15 lipca 2019
w Recenzje, Seiko, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: SEIKO Prospex Alpinist (SPB121J1) – dla prawdziwego gentlemana z klasą

Świat zegarków jest pojemny. Mieści zarówno modele z niższej półki cenowej, przez te średnie, na drogocennych dziełach sztuki kończąc – ich kwoty mogą zapierać dech w piersiach. Tym czasomierzom, które zapisały się na stałe na kartach horologii zwykle bliżej do luksusowych egzemplarzy noszonych na specjalne okazje niż do biżuterii codziennego użytku. Od każdej reguły są jednak wyjątki, a jednym z nich jest Seiko Alpinist.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Seiko, Zegarki Męskie
Ile naprawdę wiesz o nowych modelach Seiko 5 Sports?
5 stycznia 2020
w Seiko, Wiadomości, Zegarki, Zegarki Męskie
Nagroda GPHG 2019 dla Seiko Prospex LX Line Diver
13 lutego 2020
w Seiko, Zegarki, Zegarki Damskie
SEIKO Classic (SKY658P1) – „pułapka” zastawiona na kobiety
29 kwietnia 2020
w Police, Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: POLICE Neist. „Memento mori”

Trupia czaszka – jeden z najstarszych i najpotężniejszych symboli często kojarzonych z męskością. Z jednej strony wykorzystywany często do podkreślenia odwagi, twardości i w pewnym sensie… niezniszczalności. Równocześnie symbol ten chyba jak żaden inny kojarzy się ze śmiercią, przemijaniem i kruchością życia. „Memento mori” – pamiętaj, że umrzesz – wielokrotnie przypominało średniowieczne pozdrowienie.

Trupia czaszka dla niektórych może też symbolizować odwagę i nieśmiertelność. Pewnie dlatego używali jej zuchwali piraci wywieszając na maszcie okrętów czarną flagę właśnie z tym symbolem, który zawsze zwiastował wyłącznie kłopoty (oglądaliście „Piratów z Karaibów”?).

Symbol czaszki prezentowany wraz z piszczelami „straszy” nas nawet dziś, widoczny jest przecież na skrzynkach transformatorów, czy też chociażby na butelkach z trującymi substancjami.Czytaj więcej

Podobne posty
w Police, Zegarki, Zegarki Damskie
Zegarkowy koniec świata. 6 najbardziej odważnych damskich modeli Police
5 czerwca 2020
w Police, Zegarki, Zegarki Męskie
Najnowsza kolekcja Police Luang. Oto co musisz wiedzieć
27 marca 2020
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Męskie

Recenzja: MASERATI Skeleton Automatic

Markę Maserati z jej charakterystycznym logo w postaci trójzębu od lat kojarzymy z przepięknymi, sportowymi samochodami pochodzącymi z Włoch.

Zegarki opatrzone tym logotypem są na rynku znacznie krócej, ale już wiele osób przekonało się, iż nie są to wcale „gadżety reklamowe” popularnej firmy, a ciekawe i pełnowartościowe produkty.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie
Zegarki damskie Maserati: kolekcje Potenza Lady i Epoca Lady
19 kwietnia 2018
w Zegarki, Zegarki Męskie
Zegarki Maserati – nowe modele ze szkieletowanym mechanizmem
8 czerwca 2020
w Zegarki Męskie
Porsche Design – 4 nowe superszybkie modele… zegarków
9 grudnia 2019
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: ICE-WATCH Flower Waterlily (M)

Czy kojarzycie drogie Czytelniczki i Czytelnicy te piękne, białe kwiaty występujące często na tafli jeziora bądź też w ogrodowych oczkach wodnych? Ich korzenie znajdują się głęboko zanurzone w wodzie; długie łodygi pną się w stronę słońca; duże, płaskie, zielone liście unoszą się na tafli wody, a kwiaty otwierają się za dnia i uroczo kwitną.

Tak, tak, to lilie wodne! Prawdziwe królowe wśród roślin wodnych.

Ich niebanalna uroda często inspirowała twórców dzieł malarskich i literackich. Wystarczy wspomnieć cały cykl obrazów o tytule „Lilie wodne” Claude’a Moneta czy też kultową scenę z powieści „Noce i dnie” Marii Dąbrowskiej. Nenufary wystąpiły tam w roli romantycznego bukietu; dla panny Barbary zrywał je Józef Toliboski – jej pierwsza miłość. Również dzisiaj zapewne nie brakuje odważnych mężczyzn, którzy weszliby po pas do wody tylko po to, żeby zdobyć te kwiaty dla swoich ukochanych.

Czytaj więcej

Podobne posty
w Zegarki, Zegarki Damskie
Dziewczyna z perłą, czyli zimowe nowości Ice – Watch
24 stycznia 2020
w Zegarki, Zegarki Damskie, Zegarki dla dzieci
ICE lo – nowoczesny, pełen kolorów i błyszczący zegarek na lato!
12 czerwca 2017
w Casio, G-SHOCK, Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Recenzja: BABY-G X Zuzanna Kijowska

Wyobraź sobie taką sytuację – wchodzisz do nowego, bardzo popularnego klubu fitness w dużym mieście w Polsce. Przebierasz się w szatni w sportowy strój, zmierzasz w kierunku sali ćwiczeń, ale po drodze Twoją uwagę przykuwa nietypowe pomieszczenie pośrodku którego stoi pionowy, metalowy drążek.

Przystajesz, zaglądasz z zaciekawieniem. Dostrzegasz, że jest tam również piękna kobieta o smukłym, jędrnym ciele, która powoli niczym pantera zbliża się do stalowego drążka. Chwyta go, zaczyna się niezwykły spektakl. Początkowo to tylko pojedyncze chwyty i wolne obroty, nieskomplikowane figury. Z każdą kolejną chwilą następują coraz bardziej skomplikowane sekwencje ruchów, niezwykłe układy akrobatyczne i figury, których wykonanie wydawałoby się przeczyć prawom fizyki.

Masz wrażenie, że to hipnotyzujące show wykonywane jest tylko dla Ciebie… zmysłowe ruchy tancerki, elementy choreografii i akrobacje przyprawiają o szybsze bicie serca.

Fascynujący taniec staje się bardzo dynamiczny, trudno oderwać wzrok. Nachodzi moment kulminacyjny – błyskawiczny szpagat kończy ten niesamowity występ. Oklaski. Stoisz jak oczarowana i nagle zdajesz sobie sprawę, że w tej sali znajdowało się jeszcze kilka innych kobiet, które teraz dopiero dostrzegasz.

Jesteś oczarowana. Znalazłaś swoje miejsce.

Czy wiecie o jakim sporcie mowa?

Czytaj więcej

Podobne posty
w Casio, Wiadomości, Zegarki, Zegarki Damskie
BABY-G X Zuzanna Kijowska
6 listopada 2019
w Atlantic, Zegarki Damskie
Atlantic Elegance – księżycowe nowości dla pań
2 stycznia 2020
w Porady, Zegarki Damskie
Jak dobrać damski zegarek do stylizacji?
16 września 2019
w Recenzje, Zegarki, Zegarki Damskie

Zegarkowe spotkania przy kawie: CERTINA DS-8 Lady Chronograph

Dwa eleganckie damskie zegarki i zabytkowa dzielnica Katowic to magiczne połączenie. W kolejnej odsłonie cyklu recenzji „Zegarkowe spotkania przy kawie” prezentujemy nowy model DS-8 Lady Chronograph marki Certina w klimatycznym, nieco tajemniczym otoczeniu górniczego osiedla Nikiszowiec w Katowicach. W tym miejscu ma się wrażenie, że czas nie tylko płynie tu wolniej, ale wręcz jakby się na moment zatrzymał.

Czytaj więcej

MODNE MARKI NA CZASIE

Zamknij